Pesar vaginal diam. 85mm

Referinta: pes06

93,09 lei
cu TVA
Cantitate

 

Plata cash la livrare sau cu OP.

 

Transport gratuit pentru comenzi peste 500 RON

 

10 zile termen de retur.

Descriere Pesar vaginal

Pesarul vaginal  este indicat in special in tratamentul formelor usoare de incontinenta urinara la efort  precum si in simptomele usoare asociate coborarii (prolapsului) vaginului, uterului si vezicii urinare. Prolapsul genital se poate datora unei slabiciuni congenitale a tesutului conjunctiv, insuficientei hormonale in menopauza sau sarcinilor si nasterilor. Pesarul vaginal asociat cu exercitii pelvine si, dupa caz, cu preparate vaginale (creme) cu estrogeni, imbunatatesc de regula simptomele. Marimea pesarului se stabileste de medicul ginecolog. 
Specificatii

Pesarele sunt fabricate din latex siliconic medical flexibil si nealergenic.

Actiune

Pesarul vaginal inelar repune in pozitie corecta organele coborate: vaginul, uterul, vezica urinara. Astfel, dispar simptomele create de coborarea acestor organe. Presiunea exercitata de pesar asupra uretrei impiedica incontinenta urinara la efort. Pesarul vaginal este indicat in special pacientelor mai in varsta. El mareste suprafata de actiune si reduce astfel riscul distructiei tesuturilor prin presiunea creata.

Instructiuni de folosire 

Inaintea introducerii pesarului, este necesara spalarea si dezinfectia mainilor Pesarul se pliaza si se comprima, apoi se introduce in vagin. Este util ca femeia sa ridice un picior pe marginea patului daca poate. Sau se poate adopta pozitia pe vine sau culcat. Pesarul se impinge pana in pozitia indicata de medic.  Daca pesarul nu este pozitionat corect, nu isi poate exercita efectul de sustinere iar la efort va aluneca in exterior. Inaintea extragerii pesarului, este necesara dezinfectia  mainilor. Se apuca inelul cu degetul aratator si se trage pesarul din vagin.Dupa extragere se curata pesarul cu apa calda si sapun. Se clateste pesarul bine cu apa si se lasa la uscat.

Certificari 

Toate produsele GIMA sunt certificate CE. Descãrca CE de AICI

pes06
4 Produse

5 alte produse in aceeasi categorie: